* Article publicat a La revista de la facultat de Comunicació Blanquerna el juny de 2016

Centenars de milers de persones recorren a peu Europa amb un únic i poderós objectiu: sobreviure. Fugen de la guerra de Síria, que enguany fa cinc anys va començar. A diferència dels immigrants, que abandonen el país d’origen de manera voluntària en busca d’una feina o millors condicions de vida, els refugiats són persones desplaçades forçosament. Durant la travessia corren el perill de resultar greument ferits o morir, ja que, davant la inacció d’Europa, recorren a les màfies i a perillosos mitjans de transport. Exposats a la intempèrie o amuntegats en camps, als problemes de salut ocasionats o agreujats per la seva situació en trànsit, se sumen d’altres de caràcter psicològic. I és que no només fugen de la violència del seu país d’origen sinó que es troben desemparats en els suposats països d’acollida.

Si vols llegir l’article complet, fes clic aquí.

La fotografia que il·lustra aquest post és del fotoperiodista Guillem Trius.