* Article publicat a La Revista de Blanquerna el gener de 2013.

L’actual situació econòmica empeny a recuperar valors tradicionals i reclama nous lideratges per consolidar-los

La crisi ha sacsejat amb força la societat: el poder adquisitiu de les famílies disminueix dia rere dia mentre l’atur augmenta i els sistemes polític i econòmic vigents no donen respostes eficaces a la dramàtica situació. Davant d’aquest panorama, però, els experts apunten que es rescaten un seguit de valors tradicionals, com ara la solidaritat, l’empatia, el compromís social i la sobrietat, que havien quedat en l’oblit. Aquesta “nova” manera de fer –recuperada més per necessitat que per virtut– empeny també cap a un nou tipus de lideratge. La incògnita és saber si la societat que es dibuixa marcarà un canvi d’època o simplement quedarà en l’oblit quan la crisi amaini.

Si vols llegir l’article complet, fes clic aquí.